Een NEE is natuurlijk veel effectiever.

Gisteren kwam ik een goede bekende van me tegen en zag dat ze een grote schram op haar voorhoofd had. Toen ik haar ernaar vroeg kleurde ze ietwat, begon hard te lachen en zei:

“Je zult het niet geloven maar dat komt door een tijdschrift.”

Als reactie op mijn verbaasde blik vervolgde ze: “Ik heb een methode om mijn post op een snelle manier door te nemen. Daarbij scheur ik in vliegende vaart alles open terwijl ik in de tussentijd nog andere dingen doe. Toen ik dat gisteren deed en de hoes van een tijdschrift scheurde schoot mijn hand uit en projecteerde het tijdschrift op mijn hoofd.” Ze deed het voor en het zag er inderdaad erg grappig uit.

Om te vervolgen met: ”Een NEE sticker op mijn brievenbus is natuurlijk veel effectiever, maar daar kom ik maar niet aan toe.”

 

Je weet de oplossing vaak allang maar stelt hem uit

Een mooi staaltje van hoe je verspilde energie ergens in blijft stoppen terwijl je allang de oplossing weet. Toen ik net mijn eigen semi productieve acties onder de loep nam kwam ik op een aanzienlijke lijst die ik het liefst gelijk in de prullenbak wilde gooien. Maar dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk.

Om niet door de veelheid van acties al bij voorbaat ontmoedigd te raken werkt het volgende:

 

Bedenk elke week 3 dingen op die je de komende week gaat doen

1. Schrap

Laat 1 ding los – een voorwerp, gedachte of activiteit, dat kan een stapel papier zijn, teveel koffie drinken, een negatieve gedachte, of een niet meer passende gewoonte zoals te laat vertrekken zodat je onderweg gehaast bent en je gestrest op je afspraken aankomt.

2. Voeg toe

Voeg 1 ding aan je leven en je werk toe of blaas het nieuw leven in – een gedachte, activiteit , creatie of voorwerp.

3. Waardeer

Druk elke dag je waardering voor iemand of iets uit. Geef complimenten aan de aardige serveerster, je behulpzame collega. Maak elke dag een lijstje met 3 dingen waar je dankbaar voor bent.

 Zo en nu mijn top 3 voor de volgende week opstellen.